Brella

Kuvassa Fúcía ja Brella (kuva: Nina Hakovirta)

Brella frá Vindabrú (1.6.2010)
(om. Reija Nieminen
(kasv. Johanna Ihalainen)

e. Fúsía frá Fremri-Fitjum IS2003255629
i. Flaumur frá Auðsholtshjáleigu IS2007187052

Kulomusta tammavarsa syntyi kesäkuun ensimmäisenä päivänä, tiistai-iltana, kun viimeisetkin ratsastustuntilaiset olivat poistuneet tallilta. Pikkuvarsa on melkoinen menijä ja pilkettä löytyy silmäkulmasta. Varsa nimettiin siis Brellaksi (lausutaan Bretla), joka tarkoittaa luonteensa mukaisesti jekkua.
 

Maaliskuu 2011

maaliskuu 2012

Brellan kanssa aloitettu talutus- ja hoitotoimenpideharjoittelut.

Lokakuu 2013

Brella lähti Draumhestariin peruskoulutukseen. Muutamien talutusharjoitusten jälkeen aloitettiin koppiharjoittelu ja sitten jo matkattiinkin Forssaan. Ensimmäinen traikkumatka jännitti ja tamma olikin puuhaillut kaikenlaista kivaa omaksi ilokseen tylsällä koppimatkalla.

Marraskuu 2013

Brella sai kengät jalkaan

Joulukuu 2013

Brellan ensimmäinen koulutusjakso lähenee loppuuan. Brella oli oikein reipas ja innokas oppilas, jonka tölttiä päästiin avaamaan peruskoulutusjakson lopussa jo muutaman viikon ajan. Selkeät, hyvät askellajit löytyy, kaikki neljä.

Marraskuu 2014

Toinen treenijakso edessä. Vuosi on tuonut hurjasti "ikää" lisää ja tamma on järkevä, ja kaikki ylimääräinen, positiivinen, hösääminen on jäänyt.

Tammikuu 2015

Brella palasi kakkosvaiheen treenistä Draumhestarista joulukuussa 2014. Tammalla on hyvä eteenpäinpyrkimys ja luonnostaan kohtuullisen hyvät liikkeet. Nyt osittain jo tuntikäytössä. Selvä nelikäyntiratsu on varmasti osaavien ratsastajien suosikki!

Huhtikuu 2015

Brella sai oman omistajan ja toimii jatkossa Reijan perheen ratsuna. Brella asustaa edelleen Tuulensillassa kotitallilla.