Kuvia rakennusvaiheista

Puuhamaa

Kuvia puuhamaasta eli ovaaliradan työmaalta alkaen vuoden 2008 kesäkuusta. Ovaalin odotetaan olevan maisemointia vaille valmis syyskuun alussa.

(7.6.2008) Alava peltolaidun tasoitetaan, sata kuorma-autollista maata siirretään toisaalle. Rata vaati noin viiden - kymmenen taajamassa sijaitsevan omakotitalotontin verran pinta-alaa eli noin 0,5 hehtaaria. Pinta-alaan lisätään katsomo- ja maisemointialue.
(10.7.2008) Suodatinkangas levitetään koko alueelle kaivuun jälkeen, koska ovaaliradan keskelle päätettiin rakentaa samalla ratsastuskenttä. Tähän työvaiheeseen toivotaan ei-tuulista säätä.
(12.7.2008) Salaojat ja putket hautautuvat salaojasoran alle tämän jälkeen tulee täytesorakerros ja lopulta pintamurske. Hiekka täytyy olla raekooltaan vahvempaa salaojaputken päällä ettei putket tukkeennu.
Veikko Tapanainen johtaa rakennustyömaata - usean kymmenen vuoden kokemuksella.
(14.7.2008) Ovaalirata ja kenttä valtaavat melkoisen alueen laitumesta. Kuvassa kolmasosa on kankaan alla. Noin 130 miestyötuntia käytetty pohjatöihin.
(4.8.2008) Puoli hehtaaria. Seuraavaksi täytesora ja sitten pintakerrokseen kivituhka. Urakka melkein puolivälissä ja tahti sen kuin kiivastuu. Työtunneista ei ole enää selvää lukua, mutta lopullisesta kustannusarviosta on jonkinlainen kuva: melko kallista (..elämä on). (kuva: Jari-Pekka Korvola/Ylöjärven Uutiset 4.8.08)
(23.8.2008) Radan muotoa. Murskekerros (32) on täytesoran päällä. Alavan maan kostealla sivulla vähintään n. 10 cm. Rata alkaa hahmottua. Myös ovaalille tulevaa hiekkatietä on jouduttu vahvistamaan muutamilla hiekkakuormilla, että kostean kesän verottama tie kestää raskaan sorakuorman tuomisen. Tällä tavalla ollaan pysytty myös alkuperäisessä aikataulussa.

 

(23.8.2008) Viimeinen noin kymmensenttinen kerros on kivituhkaa (0-6) ja kuvassa näkyy suuntaa-antavasti kolmen eri täytekerroksen hiekkamateriaali. Viikon verran täysipäiväistä työtä, niin radan pinnoituskin alkaa olemaan valmis. Lopuksi maa jyrätään tasaiseksi pohjaksi ja tehdään kaarteiden kallistukset - tällä radalla mennään kovaa.. Rata tosin ei ole parhaimmillaan ihan ensimmäisenä vuotena, vaan painuu vielä jonkin verran tästä. Malttia. Keskelle tuleva kenttä tulee vasta hetkeä myöhemmin. Ovaalin maisemointityöt aloitetaan täydellisesti vasta keväällä. Tästä tulee meille reilun vuoden projekti, mutta tulee siitä hienokin!! Innokkaita tallin ratsastajia käy vähän väliä katsomassa, joko pääsisi testaamaan.
(30.8.2008) Kaarteiden kallistusten tekoa. Veikko ja Tero hommissa.
(30.8.2008) Valmista rataa. Pinta vielä jyräämättä. Jatkuva sade on sopivasti kovettanut rataa ja edelleen hidastanut työmaata. Aitojen teko on aloitettu, mutta ne eivät ole vielä radalla. Aidoiksi tulee matalat kouluratsastuskentän tapaiset vinot kaksiriviset lauta-aidat. Aitaa tarvitaan ulko- ja sisäradalle yhteensä n. 550 metriä eli lautaa tarvitaan reilu kilometri ja lankkua parisataa metriä. Lisäksi valkoista maalia pintaan jonkun verran.
(31.8.2008) Aitojen tekoa, maalausta ja paikalleen asettelua. Ensi viikolla kokeillaan ovaalia mahdollisimman paljon ratsain, jotta nähdään kuinka rata kestää ja miltä se tuntuu. Alueen siivous käynnissä. Kustannusarvio noussee yli viidenkymmenen tuhannen euron.
(1.9.2008) Ovaalin testausta käytännössä. Vaikka rata on vasta viittä vaille valmis, hyvältä tuntuu!
(6.9.2008) Ovaali on valmis, aidat on valmiit! Rakeinen kuva on otettu komean auringonlaskun aikaan kännykällä. Katsomona toimii tällä hetkellä ovaalia korkeammalla oleva tasanne. Pohja on hieman lopullista tulosta pehmeämpi, kunhan talven ehtii vielä sopivasti painua ja kovettua. Ensi keväänä nämäkin lienee valmiita, kuten myös lämmittelyalue, parkkipaikat, karsinat, tarhat jne jne. Varauksia onkin jo jonkun verran valmennus- ja kisatapahtumiin, se on hienoa!
(13.9.2008) Ovaali on valmis ja ensimmäinen tapahtuma käynnissä. Paikalla kävi noin 400 vierailijaa ja alueelle mahtui toista sataa autoa. Kilpailuissa oli noin 40 starttia. Tallilla tavattavat oman alansa ammattilaiset nähtiin myös avajaisissa: mm. Tanja Ufer toimi upealla Mánilla esiratsastajana kaikissa luokissa, Tallin askellajiohjaaja Tiina Ryhänen kilpailemassa osin valmennettavilla asiakkaiden hevosilla ja Pilvi sekä Gummi seuraamassa avajaisia.
(13.9.2008) Meillä onnistuu suuremmatkin kisat, tilaa on!
(13.9.2008) Ovaaliradan avajaiset. Radalla Tanja ja Máni.

 Tervetuloa Ylöjärvelle!