Ratsastustunnit

pääset varausjärjestelmään klikkaamalla kuvaa

Taitotasot

0. Ei aiempaa ratsastuskokemusta

1. Alkeistaso. Ratsastan käynnissä, osaan kääntää ja pysäyttää hevosen, harjoittelen vielä töltin, ravin ja laukan ratsastusta. Tarvitsen apua satuloinnissa.

2 .Perustaso. Osaan siirtää hevosen tölttiin, raviin ja laukkaan ja hallitsen hevosen näissä askellajeissa kentällä. Osaan tehdä väistöjä ja ohjattuna avo- ja sulkutaivutusta. Tunnen ratsastuksen perustermistön ja tärkeimmät ratsastusradan tiet. Osaan laittaa hevosen kuntoon itse.

3. Edistynyt. Hallitsen neljä askellajia ja osaan siirtää hevosen askellajista toiseen täsmällisesti harjoituksen sisällä. Hallitsen ratsastustermistön. Tunnistan töltin tahtivirheet ja osaan vaikuttaa niihin. Pystyn kokoamaan hevosta ja osaan ratsastaa temponvaihteluita kaikissa neljässä askellajissa. Osaan avo- ja sulkutaivutuksen.

4. Kokenut. Pystyn ratsastamaan erityyppisillä hevosilla, myös reippaammilla ja herkemmillä. Hallitsen ratsastustermistön. Osaan ratkaista ratsastuksellisia ongelmia itsenäisesti ja osaan tehdä korjauksia istuntaani ja apuihini. Pystyn auttamaan hevosta tasapainoon ja suoruuteen.