Ratsastustunnit

pääset varausjärjestelmään klikkaamalla kuvaa

Taitotasot

0. Ei aiempaa ratsastuskokemusta

1. Alkeistaso. Ratsastan käynnissä, osaan kääntää ja pysäyttää hevosen, harjoittelen vielä töltin, ravin ja laukan ratsastusta. Tarvitsen apua satuloinnissa.

2 .Perustaso. Osaan siirtää hevosen tölttiin, raviin ja laukkaan ja hallitsen hevosen näissä askellajeissa kentällä. Osaan tehdä väistöjä ja ohjattuna avo- ja sulkutaivutusta. Tunnen ratsastuksen perustermistön ja tärkeimmät ratsastusradan tiet. Osaan laittaa hevosen kuntoon itse.

3. Edistynyt. Hallitsen neljä askellajia ja osaan siirtää hevosen askellajista toiseen täsmällisesti harjoituksen sisällä. Hallitsen ratsastustermistön. Tunnistan töltin tahtivirheet ja osaan vaikuttaa niihin. Pystyn kokoamaan hevosta ja osaan ratsastaa temponvaihteluita kaikissa neljässä askellajissa. Osaan avo- ja sulkutaivutuksen.

4. Kokenut. Pystyn ratsastamaan erityyppisillä hevosilla, myös reippaammilla ja herkemmillä. Hallitsen ratsastustermistön. Osaan ratkaista ratsastuksellisia ongelmia itsenäisesti ja osaan tehdä korjauksia istuntaani ja apuihini. Pystyn auttamaan hevosta tasapainoon ja suoruuteen.

Tuntien peruutukset

 

Tuntiperuutuksesta muodostuu tallikortti (=rästitunti)

Kaikki tuntivaraukset (myös rästitunnit) sekä peruutukset ratsastustunneille tehdään Hopotissa.

Ratsastustunti tulee perua 24 h ennen ratsastustunnin alkua Hopotin kautta, jotta saat käytettäväksesi tallikortin (=rästituntimahdollisuuden).

Myös äkillisessä sairaustapauksessa voit perua tunnin klo 12 mennessä (samana päivänä) tekstiviestillä 040 5868769. Myöhemmin päivän aikana tulleista sairausilmoituksista ei tunteja hyvitetä. Korvaustunnit ratsastetaan tallikortin voimassaolon aikana.
Muistathan, että äkillisen esteen sattuessa voit myydä tunnin eteenpäin toiselle tai lähettää tilallesi sijaisratsastajan.

Pitkän sairausloman ajaksi kausitunnit on mahdollista keskeyttää ja sovitaan tapauskohtaisesti asiakkaan kanssa.

Mahdolliset tiedot tuntimuutokset/-peruutukset tallilta tulee aina Hopotin kautta (helle-/pakkasrajan ylittyminen). Pidäthön hopoti-tietosi ajantasalla (sähköposti/puhelinnumero).