Hevosavusteinen toiminta

Poika tutustuu kanaanLampaitaSimba minishetlanninponi

Hevosavusteisen toiminnan määritelmään voi sisältyä monenlaisia toimintoja: hevosten laumaelämän seuraaminen, hevosen läsnäolo, hoito ja käsittely, tallin erilaisiin toimintoihin osallistaminen, hevosen selässä ratsastaminen, hevosen taluttaminen metsäpoluilla tai kärryllä ajaminen. Tallilla voi osallistua myös vain lampaiden ja kanojen hoitoon ja ruokkimiseen ja niiden luonnollisen elämän seuraamiseen. Tai sitten vain ollaan ja tuumaillaan tallin pihassa ja eletään hetkessä, kuten hevoset, kanat ja lampaat, hengitellään maalaisilmaa ja tutkaillaan luontoa metsäpoluilla, ojanvarsilla ja peltoaukeilla. 

Tarjoamme rauhalliset puitteet ja hevoset erilaisiin toimintoihin. Talutustuokio metsäpoluille kehittää tasapainoa ja rauhoittaa mieltä. Hevosen liike aktivoi, tyynnyttää ja lisää keskittymiskykyä. Kaikki läsnäolo ja vuorovaikutus hevosen kanssa vaikuttaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Se vahvistaa tunnetaitoja, itsetuntoa ja elämänhallintaa.

Tallissa ja hevosten kanssa toimiessa opetellaan samalla niiden asioiden tärkeyttä, joista omakin hyvinvointi muodostuu: puhtaus,  ravinto, säännölliset ruoka-ajat, sopiva liikunta ja riittävä lepo.

Kenelle?
Hevosavusteinen toiminta sopii ihan kaikille. Voit tulla yksin tai yhdessä. Työporukan, nuoren,  lapsen, kummin, mummin kuin kaiman kanssa. Sopii puuhaa kaipaavalle, virkistäytymistä, voimaantumisen tai rauhoittumisen kokemusta hakeville. 

Hinta?

Hinta räätälöidään tapaus-/ryhmäkohtaisesti; ryhmän koko (voit tulla myös yksin), mahdollinen säännöllisyys, kesto ja toiminnot huomioiden. Pienryhmät alkaen 75 e/tunti sis alv.

 

Meillä voit myös evästellä pihakodassa maksutta, tai tilata isot tai pienet tarjoilut meiltä.

 

kuva: Sanna Hillberg
Tunturin Ryhmäkodin ratsastajia (kuva: Miia Reijomaa)
Hiljenny hetkeksi.
Ahlmanin oppilaat
Ahlmannin oppilaita
Hämeenkyrön Oikopolku -yksikön asukkaita
Hämeenkyrön oikopolun asukkaita
Tunturin Ryhmäkodin ratsastajia Hämeenkyröstä