Täysihoitopaikat hevosille

 

Täysihoitopaikat

Meille on tärkeää, että hevoset voivat hyvin, niillä on riittävän kokoiset laitumet, tarhat sekä hyvälaatuinen heinä ja päivittäinen hoito. Harrastuspuitteet omistajille ovat toimivat ja selkeät, hevosille turvalliset ja monipuoliset. Täysihoitohevosia meillä on ollut jo lähes 20 vuotta, ja tallillamme työskentelee aina koulutetut hevostenhoitajat. Hevosenomistaja voi luottaa, että hevosen arkihoito on vastuullisesti hoidettu.

Täysihoitopaikan hinta laumassa on 410 e/kk (tammat/ruunat).
Lisämaksusta yksityistarhaus/erityishoidot/loimitukset.

Tallipaikan hintaan kuuluu:

- karsinapaikka tallissa (6 tallirakennusta)
- turvekuivitus
- sähköt ja vesi
- laadukkaat heinät
- Equsanan rehu
- karsinan päivittäinen siivous
- tarhaus talvella laumassa, laidun kesällä laumassa
- kunnossapidettyjen omien ja vieraidenkin ratsastusalueiden ja -teiden käyttö

Hintaan kuuluu myös tallin koulutettu henkilökunta, joka paitsi seuraa hevosen päivittäistä kuntoa, hoitaa toki tarvittaessa akuutit erityishoidot. Tallilla käy säännöllisesti myös ulkopuolisia valmentajia ja ammattilaisia kurssin pidossa.

Puitteet

Tallille tulee matkaa 30 km Kurusta, 20 km Hämeenkyröstä ja noin 35 kilometriä Tampereen keskustasta, tämän lähempää keskustan vilinää on vaikea päästä näin upeiden maastoreittien ja puitteiden äärelle. Teivon raviradalle, johon rakentuu myös islanninhevosten askellaji- ja passirata, on matkaa 20 minuuttia.

Tallilla on kaksi ratsastuskenttää valaistu ja aidattu yläkenttä 20x45 m ja alakenttä 40x70 m kouluaidoin, pyöröaitaus. Ratsastuskentät ovat vapaassa käytössä. 

Tallilla on täysimittainen 250 m ovaalirata. Rata sopii erinomaisesti kilpailuharjoitteluun ja valmennustapahtumiin.

Maastoreitistö on hyvä ja monipuolinen. Suhtautuminen hevosiin alueellamme on positiivista ja reittejä on tunnista koko päivän mittaisiin reitteihin. Lähireitit voit taittaa täysin ilman liikenteen häiriöitä! Lähialueilta löytyy kolme eri laavua vaellusretkiä ajatellen. Meillä on valmiiksi kartoitetut reitistöt aina Kuruun asti.

Tallissa on lämmin varustetila, isot karsinat, sosiaalitilat, toimisto ja hyvä ilmanvaihto sekä valaistus. Tallissa on myös pesutila hevosille.  

Laidunta on kesällä 8-12 ha. Hevosilla on tarhassa lämmitettävä vesikuppi, joka takaa että isommallakin laumalla on koko ajan puhdasta vettä, myös talven kovilla pakkasilla. Hevosilla on jatkuva ruokinta ja useita ruokintakatoksia tarhassaan. Meillä ei ole sairastettu kertaakaan ähkyä/kaviokuumetta, joka olisi johtunut virheellisestä ruokinnasta tai hoidosta!

Tunneille, leireille ja kursseille voi osallistua myös omalla hevosella huomattavasti edullisempaan hintaan. Halutessasi voit tarjota hevostasi tuntikäyttöön niinä päivinä, kun et ehdi itse tallille. Maksamme silloin hevosestasi tuntivuokran.

Tallin yläkerran saunaosastoa tai kokoustiloja voit vuokrata omaankin käyttöön. Majoitustilojakin löytyy jos oikein urakalla innostuu tallilla puuhailemaan.

Tallilla on vuokrattavissa kolmen hevosen kuljetuskoppi.

Hevosilta edellytetään, että ne ovat terveitä, kun niitä siirretään talliin ja suositellaan jäykkäkouristus- ja influenssa-rokotuksien ottamista säännöllisesti. Matolääkkeiden hankinta hevosille kuuluu hevosen omistajille (noudatamme täsmämadotushoitoja). Kengittäminen kuuluu hevosen omistajille hevosen omien kengitysaikataulujen mukaisesti.

 

Islanninhevoslauma
Islanninhevoslaumassa asuu myös shetlanninponeja