Leirikuvaukset

Islanninhevosleirit

Perusratsastuksen lisäksi keskitymme leireillä askellajiratsastukseen. Aiempaa kokemusta islanninhevosista tai askellajiratsastuksesta ei kuitenkaan vaadita, perusratsastustaidot riittävät. Poikkeuksena on alkeisleiri sennuille, johon voi osallistua aloittelijatkin. Leiri jaetaan ratsastustunneilla tasoryhmiin. Ratsastustunnit ohjaa koulutetut ohjaajat. Leiriavustajat toimivat apuohjaajina.

Lue leirien kuvaukset alta:

Issikkaleirit mineille, junnuille ja nuorille

Minijunnujen päiväleiri on suunnattu kaikille pienemmille heppahöperöille. Tutustutaan hevostenhoitoon ja talliympäristöön, askarrellaan ja vähän ratsastetaankin. Kokonaista kaksi päivää tallilla, mutta kotiin yöksi. Tämä suosittu leiri täytyy yleensä nopeasti.

Minijunnujen yön yli -leiri on sisällöltään aloitteleville/vähän ratsastaneille/rauhallista harrastamista haluaville sopiva leiri. Kuvaus kuten minijunnujen päiväleirillä, mutta yövytään tallilla leiriaitassa.

Issikkaleirit junnuille on suunnattu vähän ratsastaneille ja/tairatsastuksen perusteet hallitseville ratsastajille, jotka haluavat oppia tuntemaan islanninhevosia tai tulla opiskelemaan lisää muun muassa islanninhevosten erilaisista askellajeista. Islanninhevonen on luonteeltaan rauhallinen ja ystävällinen ratsu, jolla on tavallisten askellajien lisäksi vielä yksi tai kaksikin askellajia enemmän. Ikäsuositus 8 - 12 v.
 

Issikkaleiri nuorille
Jo ratsastaneille nuorille suunnattu leiri, jossa ratsastetaan erilaisissa ympäristöissä ja keskitytään askellaji- ja maastoratsastukseen. Ikäsuositus yli 12 +

Leiriohjelmassa mm.
* Askelljiaratsastustunteja kentällä, maastossa ja ovaaliradalla
* Ratsastus tasojen mukaisissa pienryhmissä
* SRL-hevostaitomerkkien suoritusmahdollisuus
* Leirikaste
* Hevosten hoitoa
* Teoriaopetusta askellajeista, hevosen hoidosta, ruokinnasta, lääkinnästä
* Hauskaa yhdessäoloa
* Majoitus on viihtyisässä uudehkossa hirsiaitassa
* Tallikioski
* Käytössä tallin upea saunaosasto porealtaineen!  
…ja paljon kaikkea muuta kivaa… 

Todellinen "luksus-leiri". 
Hinta sisältää: täysihoidon, leirivakuutuksen, kokoaikaisen ohjauksen ja ohjelmat, ratsastusta sekä teoriaopetusta jokaisena päivänä, leirihevosen vuokran tai majoituspaikan omalle hevoselle (ja alv:n), SRL-merkkisuorituskokeen (ja merkin).

Huom! Viime leirit täyttyivät heti leirien ajankohdan julkaisun jälkeen, joten toimi nopeasti. Lue viime vuoden erään leirin leiripäiväkirjaa: Lue leiripäiväkirja

Leirille voi tulla myös omalla hevosella!
 

Lisätiedot leireistä: Josu, p.040-5868769

---

Sennuleirit


"Tätien ja setien" tehoviikonloppu

Ratsastusta jokaisena päivänä ja ratsastajan tehokkaita oheisharjoitteita. Leiri alkaa perjantaina iltapäivällä. Vaihtoehtoina askellaji- tai maastoleiri. Maastoleirillä teemme erimittaisia vaelluksia. Perusratsastustaidot oltava.

Askellajiteholeirillä on askellajiratsastus koko viikonlopun teema, ratsastamme kentällä ja ovaaliradalla, keskitymme perusratsastuksen lisäksi erityisesti hevosen liikkumiseen.

Leirit on sennuille, joilla on jo perusratsastustaidot.

Viikonlopun ajan käytössä saunaosasto porealtaineen! Rentoa menoa; hemmottelua ja tehopaketti tietoutta kotiinviemisiksi.  Aittamajoitus hirsiaitassa.

Hinta sisältää: täysihoidon, Suomen ratsastajainliiton ratsastusvakuutuksen, kokoaikaisen ohjauksen ja ohjelmat (ja alv:n). Leirillä yhtenä iltana mahdollista varata hemmotteluhoitoja tai hierontaa eri maksusta.

 

Aikuisten takaisin satulaan -leiri

Onko pitkä ratsastustauko tuonut epävarmuutta? Onko ratsastusharrastuksesi tuore ja haluat oppia perusteet alusta? Palataan perusasioiden äärelle hevosten hoidossa ja ratsastuksessa. Paljon oheisharjoitteita. Voit käydä leirin myös kurssimuotoisena yöpyen kotona. 

 

Lisätiedot leireistä: Josu, p.040-5868769

---