Haluatko parantaa hevosen tasapainoa? Onko tahti hukassa? Hevosen omahoitokurssi 17.11.

1.10.2013


Hevosen omahoitokurssi 17.11.

Jumittaako? Onko tahti hukassa? Hevosella huono tasapaino?

Kurssilla käydään läpi miten voit itse auttaa hevosta liikkumaan paremmin. Minkälaista jumppaa ja venytyksiä kannattaa tehdä päivittäisen ratsastuksen yhteydessä pitääksesi ratsusi terveenä, kivuttomana, elastisena ja lihaksistoltaan symmetrisenä. Kurssilla on teoriaa hevosen anatomiasta ja fysiologiasta sekä tyypillisistä hevosen kireyksistä ja vinouksista. Käytännön harjoitukset tehdään hevosen kanssa, joko oman tai tallin tuntihevosen.

Kurssilla opit:

- katsomaan hevosen rakennetta ja huomaamaan tarvittavat kehityskohdat
- ennaltaehkäisemään hevosen rasitusvammoja erilaisin harjoituksin
- tekemään hevosen keskivartalon hallintaa ja tasapainoa parantavia harjoituksia, joilla on myös suora vaikutus askellajeihin, mm. töltin passi- ja ravitahtisuus

Kurssilla opittavat taidot ovat erittäin hyödyllisiä jokaiselle hevosnaiselle ja -miehelle, vaikka ei välttämättä omaa hevosta olisikaan. Voit soveltaa niitä hyvin myös ratsastuskoulun tuntihevoseen tai vuokrahevoseesi jokaisen ratsastuskerran yhteydessä.

Oman hevosen omistajille nämä taidot ovat kullanarvoiset vaivojen ja jumien ennaltaehkäisyssä. Saatat säästää hierojan tai pidemmällä tähtäimellä jopa eläinlääkärin kuluissa. 

Kurssin ohjaajana toimii fysioterapeutti/eläinfysioterapeutti ja kilparatsastaja Julia Wejberg (www.fysiofabella.omasivu.fi)

Kurssin hinta 80,- omalla tai tallin hevosella. Sisältää ohjelman/opetuksen, päivän tarjoilut, arvonlisäveron ja vakuutuksen (sekä karsinapaikan ulkopuolelta tuleville). Kurssi alkaa klo 10 ja päättyy klo 16 mennessä.

KURSSI ON TÄYNNÄ