Pakkasrajat ***

30.1.2012

Pakkasraja on ratsastustunneille –15 °C tallin mittarista luettuna. Maastoon voidaan lähteä, vaikka pakkanen rikkoisi juuri rajankin, mutta maasto saatetaan toteuttaa silloin lyhyempänä tai suojaisia metsäreittejä hyväksikäyttäen. Osa tunneista saatetaan toteuttaa teoriatunteina.

Mikäli tunteihin tai maastoihin tulee muutoksia tai ne joudutaan perumaan sään takia, siitä ilmoitetaan sinulle tallilta hyvissä ajoin. Valitettavasti emme ehdi aina vastata kaikkiin yksittäisiin puhelinkyselyihin säästä.

Varaudu pakkaskelin ratsastuksiin tavallisilla, lämpimillä toppavaatteilla ja toppakengillä. Alle kannattaa pukea useampikin kerrasto, villasukat ja käteen kunnon kolmisormihansikkaat tai tavalliset rukkaset sekä kypärämyssy. Tavallisilla ratsastushousuilla ja -kengillä tulee kylmä jo, kun mittari alkaa laskea viiden pakkasasteen alapuolelle.

Talvisää on joka tapauksessa yleensä parasta ratsastuskeliä issikoille jo ratsastuspohjienkien vuoksi, joten lämpimästi päälle ja rohkeasti ratsaille!


Ratsastajien tuntiperuutukset:
Muistathan, että tunnit tulee perua hyvissä ajoin edellisenä päivänä, jotta vältyt maksulta/merkinnältä kortista. Poikkeuksena on äkillinen sairastuminen saman päivän aikana.