Pakkasrajat ***

26.11.2010

Usein kysytään tallin pakkasrajoista. Pakkasraja on ratsastustunneille –15 °C tallin mittarista luettuna. Maastoon voidaan lähteä, vaikka pakkanen rikkoisi juuri rajankin, mutta maasto saatetaan toteuttaa silloin lyhyempänä tai suojaisia metsäreittejä hyväksikäyttäen.

Mikäli tunteihin tai maastoihin tulee muutoksia tai ne joudutaan perumaan sään takia, siitä ilmoitetaan sinulle tallilta. Iltatuntien muutoksista ilmoitetaan iltapäivällä yleensä klo 14 mennessä ja aamutuntien muutoksista ilmoitetaan jo edellisenä iltana. Valitettavasti emme ehdi aina vastata kaikkiin yksittäisiin puhelinkyselyihin säästä.

Varaudu pakkaskelin ratsastuksiin tavallisilla, lämpimillä toppavaatteilla ja toppakengillä. Alle kannattaa pukea useampikin kerrasto, villasukat ja käteen kunnon kolmisormihansikkaat tai tavalliset rukkaset sekä kypärämyssy. Tavallisilla ratsastushousuilla ja -kengillä tulee kylmä jo, kun mittari alkaa laskea viiden pakkasasteen alapuolelle.

Talvisää on joka tapauksessa yleensä parasta ratsastuskeliä issikoille jo ratsastuspohjienkien vuoksi, joten lämpimästi päälle ja rohkeasti ratsaille!

Sunnuntain 28.11. islanninhevoskurssi järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaan, vaikka pakkanen kohoaisi korkeammallekin. 

 

Ratsastajien tuntiperuutukset:
Muistathan, että tunnit tulee perua hyvissä ajoin edellisenä päivänä, jotta vältyt maksulta/merkinnältä kortista. Poikkeuksena on äkillinen sairastuminen saman päivän aikana.